Z6_HQ8A1O82KOCL50ATDQ9M7U20C4
Z7_HQ8A1O82KOCHF0QKND7I030PI7
Поздравителен адрес
Публикувано на: Mar 2, 2023

Уважаеми жители на община Баните,

Скъпи съграждани, живеещи извън територията на нашата община,

Мили гости и приятели,

 

Поздравявам ви по случай Националния празник на Република България- 3-ти март и поднасям своите признания и почит към тези, които се жертваха в името на националния дух, независимост и суверенитет.

За любовта си към Родината няма по-добър пример от това да застанеш с чисто съзнание и да я защитиш с цената на живота си. Да я браниш от всичко, което може да я опетни, да я съхраняваш чрез своите честни действия, да я пазиш в сърцето си.

За онези, които България е била наистина над всичко, нека днес се поклоним. Не само от уважение към миналото ни, не само заради признателността за подвига на всички знайни и незнайни борци за свобода, а в името на тяхната жертвеност и надежда, че ние - тяхното наследство, ще продължим да вярваме и изповядваме техните национални принципи и дълг.

За паметта вчера, днес и утре отговорността е на всеки един от нас. Да я осъзнаваме и предаваме на децата си, да чувстваме България свидна, да се радваме и да търсим механизми и инструменти за нейното развитие на всички нива. Бъдете българи, независимо и въпреки обстоятелствата и територията, на която се намирате. Най- вече в сърцата си и не на последно място в мислите и в делата си!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

С уважение, 

Павлин Белчев

Кмет на община  Баните, област Смолян