Z6_HQ8A1O82KOCL50ATDQ9M7U20C4
Z7_HQ8A1O82KOCHF0QKND7I030PI7
МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА КЛАСИРА НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ EDEN ДЕСТИНАЦИИ ЗА ЗДРАВЕН И БАЛНЕО ТУРИЗЪМ
Публикувано на: Dec 5, 2019

          Министерството на туризма изпълнява проект „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam”, финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия (2014 – 2020 г.) – COSME.

        Целта на проекта е да се изберат пет нови малко познати ЕДЕН дестинации в България, които са разработили специфични услуги въз основа на местните природни ресурси, съоръжения и инфраструктура за развитие на здравен и балнео туризъм в  даден район.
     

       Победител в състезанието е Община Костенец, а нейни подгласнички са Община Самоков (с. Белчин), Община Баните, Община Сапарева баня и Община Ардино.

         За избраните 5 дестинации е извършено фотозаснемане и се подготвя брошура на български и английски език за популяризиране на техния потенциал.


         През настоящия месец ще се проведе и национална церемония за награждаване на избраните малко познати EDEN дестинации за здравен и балнео туризъм.

 

      На 19.12.2019 г .  се състоя тържествената церемония в София с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова  - За повече ининформация: ТУК

 

      Чрез проекта EDEN се привлича вниманието към многообразието и общите характеристики на европейските туристически дестинации, които се включват в обща мрежа.

 

повече информация: Тук