Z6_HQ8A1O82KOCL50ATDQ9M7U20C4
Z7_HQ8A1O82KOCHF0QKND7I030PI7
Поздравителен адрес по случай първия учебен ден
Публикувано на: Sep 15, 2023

От  Павлин Белчев - кмет на община Баните, област Смолян

 

 

            Уважаеми  Директори ,

Уважаеми учители и родители,

Скъпи ученици,

 

Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище, или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето.

Уважаеми учители,

Позволете ми да се обърна към Вас най-напред, изказвайки огромна благодарност. Благодарност за годините неуморен труд и лишения, отдадени от Вас на нашите деца. Продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си, защото тя, като словото, е в началото. Без нея не би могъл да съществува нито един достоен човек.

Дълбок поклон  пред търпението, с което предавате на своите възпитаници любовта към учението и им показвате, че науката е мъдрост, която им се отплаща със своите плодове!

Мили първокласници,

Прекрачете уверено прага на родното училище, въпреки че днес, заедно с вълнението и любопитството, изпитвате със сигурност и малко страх. Хванете здраво ръката на първите Ви учители, доверете им се и знайте, че това са най-верните Ви спътници в пътешествието на знанието, което започва днес за Вас!

Вашият първи класен ръководител е този, който ще Ви окуражава в трудни моменти и изпитания, защото пътят на образованието не винаги е равен, но крие безброй вдъхновяващи и интересни моменти. Вашият първи учител ще ви води по този път, но ще бъде и човекът, който ще Ви вдъхновява да вървите по него и да стигате все по-далеч, откривайки талантите и интересите си, и най-вече – това е човекът, който ще има винаги специално място в сърцата Ви! 

Скъпи ученици,

Искрено вярвам, че образователното стъпало, което предстои да изкачите през Новата учебна година, ще Ви отведе до много успехи, приятни емоции и полезни знания! Изкачвайки това стъпало, Вие не издигате само себе си, Вие пишете историята на своето училище! От Вашите амбиции, таланти, упоритост и труд зависи дали страниците й ще сияят ярко в годините напред и ще бъдат помнени. Затова отворете сетивата си, бъдете постоянни и не губете желанието си за усвояването на науките, защото знанието Ви прави силни и способни млади хора!

Уважаеми родители,

Бъдете все по-близо до децата си от днешния ден нататък! Споделяйте с тях емоцията от получените нови знания, бъдете им опора, когато се изправят пред предизвикателствата на учението, поощрявайте тяхната любознателност, радвайте се на успехите заедно с тях, възпитавайки ги, че образованието е ценност, правеща ги хора - достойни и полезни за света и обществото!

На зрелостниците, за които днес е последен първи учебен ден, желая успешно дипломиране и професионална реализация! Бъдете смели, свободни и работете за мечтите си!

На добър час през новата  2023 – 2024 учебна година!

 

С уважение, 

 

ПАВЛИН  БЕЛЧЕВ

Кмет на община Баните, област Смолян     

 

Баните, 15.09.2023 г.