Z6_HQ8A1O82KOCL50ATDQ9M7U20C4
Z7_HQ8A1O82KOCHF0QKND7I030PI7
На 14.11.2019г. в Заседателната зала на Общинска администрация-Баните се състоя Кръгла маса
Публикувано на: Nov 15, 2019

на тема „Повишаване на гражданското участие в процесите по формулиране, изпълнение и мониторинг на политики чрез прилагане на механизмите на чл. 37В от ЗМСМА”. Събитието бе по инициатива на Сдружение „Мулти етно форум” и със съдействието на Общинска администрация – Баните.

 

        По време на кръглата маса бе разяснен чл. 37В от ЗМСМА и правната рамка за конструиране на кметски съвети. Също така подробна информация бе предоставена относно кметските съветници и кметските съвети, техните правомощия и функции, както кой и как може да ги определи /назначи/.

 

 

     За сравнение бяха посочени данни от социологически проучвания в рамките на община Баните и извън нея. Графично унагледена бе информацията и по този начин бе по- лесна съпоставката между посочените данни и възможността да бъдат задавани въпроси и да се изказват мнения от страна на присъстващите на събитието. Обсъдени бяха причините и пречките, които е възможно да възникнат за конструирането на кметски съвети, както и какви мерки могат да бъдат предприети за да се преодолеят пречките. Като пример за община справила се с всички пречки и имаща кметски съвети във всяко едно населено място бе посочена община Ловеч, която е спазила изцяло всички изисквания по чл. 37В от ЗМСМА.

 

 

Снимков материал:

Общинска администрация - Баните