Поздравителен адрес
Публикувано на: Sep 22, 2021

Уважаеми, жители на община Баните,

Скъпи съграждани,

 

Поздравявам ви по случай 22 септември- денят, в който България е провъзгласена за независима държава!

 

Независимостта има реални проекции като национално и държавно постижение. Тя е символ на промяната, белег на надеждата!

Актът на 22 септември не само установява равноправното положение на Българската държава в международния живот, но прави нещо много значимо- повдига достойнството на народа ни и стимулира националното ни самочувствие.

И днес сякаш имаме нужда от това повдигане на нашите национални достойнства. Имаме нужда да вярваме повече в общото. Да гледаме на независимостта като на възможост за правене на добро, а не като сила, която да създава разединение.

Тази историческа дата е пример, че можем да се справим и с наглед непреодолими спънки, стига да вярваме в силите си и да работим за положителните промени, които искаме да настъпят в живота ни.

 

Денят на независимостта трябва да се осмисля често – като средство и сила на съзидание за изграждане и съживяване на България в духовното, в културното и в общественото пространство. А това отново зависи единствено и само от нас, защото волята, силата и правото принадлежат на народа ни!

 

Днес се прекланяме пред онези, които защитиха с всички сили и средства интересите на България, нейната независимост, правото на всички да живеят в по-справедливо общество.

Нека отстояваме принципите си, да мислим за това как да защитаваме общите си интереси. Нека да създаваме общи идеи, които да водят до общи постижения. Защото независимостта е отговорност, съзнание и преди всичко чиста воля на действията.

 

 

Честит празник!

С уважение, 

Павлин Миленов Белчев

Кмет на община Баните, област Смолян