Z6_HQ8A1O82KOCL50ATDQ9M7U20C4
Z7_HQ8A1O82KOCHF0QKND7I030PI7
Поздравителен адрес
Публикувано на: May 24, 2023

Уважаеми учители, просветни и културни дейци, 

Уважаеми ученици,

В един от най-светлите празници от нашата история - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - използвам възможността да Ви поздравя и да Ви засвидетелствам своето уважение.

24-ти май е възторжен и паметен ден, в който всички заедно почитаме силата на просветата и се прекланяме пред магическата мощ на писмото и четмото.

Скъпи учители,

приемете моята признателност към всички Вас, които с търпение и упоритост откривате нови хоризонти пред учениците и пазите жив духа на познанието. Благодаря ви старанието да давате най- доброто на нашите деца, за да бъдат конкурентноспособни, знаещи и можещи.

Скъпи ученици,

вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на родината ни. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще за  утрешния ден!

Скъпи абитуриенти,

бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди  със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи и не се спирайте пред предизвикателствата, които животът ви поднася!

На всички, работещи в сферата на образованието и културата, желая преди всичко здраве, неизчерпаема енергия и удовлетворение от труда, който полагате.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Павлин Белчев,

Кмет на община Баните, област Смолян